Maharani Beijing Te Zhi Bai Feng Wan

Wednesday, 2 October 2013

Assalamualaikum kawan-kawan ...

Rindunye pada korang semua..lama jugak kan tak melakar status kat blog ni. ap cerrr pun tak tau..sibuk sangat dengan keja opis ni. bising bos asyik melilau je camane nak up date blog..huhhh......hahhhh..hari ni bebas skit sbb bos nina tak de. pegi kursus. Yahuuuuu....ishh...jangan kantoi lakk...

boleh tak ari ni nina nak upload gambar yang lama2 banyak baaaanyak...tanda nak lepaskan perasaan sebab lama sangat tak update status kannn... 

Baru-baru ni anak sulung nina kna operate tonsil. Ksian kakak. itu lah kissah pertama dalam hidup nina terpaksa teman anak masuk bilik operation. Huhh...macam2 perasaan ketika itu. Terima kasih kepada kawa kawan yang mengikuti perkembangan kakak yang melawat kakak ketika itu.



Gambar ni diambil sebelum pembedahan dijalankan. bukan main gembira ye duk atas katil hospital. Tahu nak kena operate tapi tak faham camane cara doktor nak buat. Tapi bila dah selesai operation, aduyaiii...kesian anak mama, nak bercakap pun susah. darah penuh dalam mulut. Tapi alhamdulillah semua dah selaesai. Sejak dari pembedahan tu, kakak dah tak pernah berdengkur lagi dah..

Nasihat kepada pesakit yang juga mengalami tonsil, Sekiranya masalah tonsil membengkak berulang empat atau lima kali ,pesakit dinasihatkan untuk menjalani pembedahan membuang tonsil. Situasi ini perlu sekiranya keadaan menjadi lebih kronik kerana ia menghalang sistem pernafasan , selain itu tonsil tersebut akan bernanah. Jangan risau, pembuangan tonsil ini tidak akan menjejaskan mana-mana bahagian malah pesakit akan lebih sihat selepas pembedahan dilakukan.